Skip to main content

کمپ ترک اعتیاد سیّدین : متادون یک داروی جایگزین از خانواده افیون هاست که می تواند دوره ترک مواد را راحتر نماید ولی وابستگی به افیون را از بین نمی برد.

هشدار: متادون یک داروی کمک درمانی است که مصرف آن برای همه افراد مناسب نیست.

تشخیص فرد مناسب برای مصرف متادون با پزشک است و همچنین دوز مصرفی آن را باید پزشک تعیین نماید.

مصرف متادون همانند حرک بر روی لبه تیغ است که در صورت  مصرف اشتباه می تواند خطرات و مضرات بسیار بیشتری نسبت به مخدر اولیه به همراه داشته باشد.

پس هرگز متادون را خودسرانه مصرف نکنید.

کاربرد متادون در ترک اعتیاد

متادون یک داروی جایگزین از خانواده افیون هاست که می تواند دوره ترک مواد را راحتر نماید ولی وابستگی به افیون را از بین نمی برد.

متادون به بیمار این فرصت را می دهد تا وابستگی به مخدر اصلی را به مرور کم نماید ولی در صورت مصرف اشتباه خود جایگزین مخدر اولیه می گردد !

دوز مصرفی آن کم و برای زمان محدود است و برای افرادی تجویز می گردد که عموما به مواد روانگردان با دوز بالا و یا تزریقی اعتیاد دارند و یا اینکه سالهای طولانی مصرف مواد داشته اند.

با سم زدایی صحیح توسط متادون، بدن از مواد مخدر اصلی پاک شده و در صورت عدم مصرف بیمار خمار نمی شود.

توجه داشته باشید که سم زدایی تنها وابستگی جسمانی را درمان می کند و برای درمان وابستگی روانی به مصرف مواد مخدر ، روان درمانی و درمان اختلالات زمینه ای اعتیاد باید مورد توجه  قرار گیرد.

عوارض ترک اعتیاد
پیامدهای روز های اول ترک اعتیاد

در سم زدایی تریاک با متادون، ابتدا مصرف متادون جایگزین مصرف تریاک شده و سپس مقدار متادون مصرفی به تدریج کاهش می یابد تا به طور کامل قطع شود. سم زدایی اولین بخش از شروع برنامه بلند مدت ترک اعتیاد به شمار می رود و درمان کلی نیست. پیگیری درمان اعتیاد و پیشگیری از وسوسه مجدد مراحل بعدی درمان اعتیاد می باشند. سم زدایی با متادون حدود 3 تا 4 هفته طول می کشد.

با تشخیص پزشک ، برای بعضی افراد می تواند مصرف متادون طولانی تر باشد ولی در نهایت و در یک مدت مشخص باید از مقدار دوز آن کاست تا به پاکی کامل رسید.

علائم مصرف دوز بیش از حد پائین متادون

  • ضعف عصبی و پرخاشگری
  • میل به مصرف مواد مخدر
  • آبریزش بینی
  • درد در قسمت پشت بدن و همچنین مفصل ها
  • گرفتگی عضلات شکم

علائم مصرف دوز بیش از حد زیاد متادون ( اور دوز )

  • افزایش تعرق بدن
  • بی حالی ، سستی
  • سرگیجه، تهوع و استفراغ
  • افسردگی
  • یبوست
  • کاهش میل جنسی
  • بی نظمی قاعدگی در زنان
  • خارش و التهاب پوست
  • ورم دست و پا
  • پوسیدگی دندان
  • ضعف و بی اشتهایی
  • تاری و کاهش دید
  • افت شدید فشار خون ، خطر بیهوشی و مرگ

نکته بسیار مهمی که در هنگام اوردوز جنبه حیاتی دارد این است که به هیچ عنوان نباید به شخص اوردوز کرده اجازه داد که به خواب فرو رود.

اگر فرد اور دوز کرده در خواب باشد از نشانه های آن تنفس ضعیف ، عدم بهوش آمدن و خرناس کشیدن است.

مقدار مصرف متادون

برخی از افراد به روزانه ۴۰ میلی گرم و برخی ۶۰ میلی گرم و همچنین برخی ۸۰ میلی گرم جهت ترک اعتیاد به متادون نیاز دارند اما مقدار بیش از ۸۰ میلی گرم  در روز می تواند خطرناک باشد

باز تاکید می گردد مصرف متادون باید حتما تحت نظر پزشک انجام گردد و به هیچ وجه نباید مصرف خودسرانه داشت .

همچنین تاکید می گردد در هنگام ترک اعتیاد ، نباید همزمان متادون و مخدر مصرفی را با هم مصرف نمود

توجه داشته باشید که متادون یک ماده شبه افیونی است و مصرف هم زمان آن با الکل و یا داروهای مسکن و نیز مواد مخدر دیگر می تواند بسیار خطرناک باشد.

در هنگام مراجعه به دندانپزشک حتما پزشک را از مصرف متادون باخبر کنید تا در مقدار و نوع ماده بی حس کننده تزریقی دقت  و آگاهی لازم را داشته باشد.

راه درمان اور دوز با متادون چیست؟

اوردوز متادون با تزریق نالوکسان درمان می شود .پزشکان یا امدادگران باید بدانند که شخص اوردوز کرده از متادون استفاده کرده است بنابراین باید سریعا فرد را به بیمارستان انتقال داد و در خصوص اوردوز با متادون اطلاعات لازم  را به تیم درمانی ارائه داد.

حتی اگر پس از تزریق نالوکسان فرد به هوش بیاید و علائم حیاتی او به حالت نرمال باز گردد باز باید حتما به بیمارستان مراجعه نماید زیرا متادون خاصیت ماندگاری در بدن را دارد و هر لحظه امکان دارد که شخص دوباره به حالت کما بازگردد و دچار صدمات مغزی شود.

خطر اوردوز در هفته اول فرآیند ترک اعتیاد با متادون بالاست بنابراین باید احتیاط کرد و اولا خودسرانه مصرف نکرد در هنگام مصرف ، افراد خانواده نیز باید از نشانه های اوردوز با متادون آگاه باشند

2 دیدگاه برای “آیا متادون در ترک اعتیاد موثر است؟”

  1. avatar

    منم ساده تر از تو ندیدم آخه عزیزم چرا نادانی خودتو میندازی سر متادون؟!
    من بعد از ۲۳ سال مصرف بسیار زیاد شیره و تریاک و هروئین و شیشه و کراک الان ۱۸ساله ترک کردم که البته ۵ سال آخرش آب سوخته یا هروئین تزریق میکردم ولی خداروشکر الان سیگارم نمی‌کشم و ورزش میکنم
    حرفی که زدی منو یاد خودم انداخت که یه مدت روزی ۹تا متادون ۴۰ می‌خوردم ولی برادر باید با خودمون صادق باشیم
    مصرف بیش از نهایتا ۸۰میلی گرم متادون فقط واسه نشگیه وگرنه همون دوتا قرص ۴۰کاملا خماری رو برطرف می‌کنه و باید با کارهای دیگه روح و روان و بدنتو درمان کنی .
    واقعا باید بخوای ترک کنی و برنامه داشته باشی و بصورت تدریجی و البته با حوصله کمش کنی و برسونیش به روزانه نصف قرص ۵ و در آخر باید ساعت مصرف قرصتو بهم بزنی تا مغز ازعادت به قرص رهایی پیدا کنه
    چیزایی که به من خیلی کمک کردن
    اول از همه ورزش به خصوص شنا و ورزشهای هوازی بود،دوم کار کردن و سرگرم کردن خودم به کارهایی که بهشون علاقه دارم مخصوصا یادگیری یه فن یا هنر جدید را بهتون توصیه میکنم مثه زبان یا موسیقی یا سفالگری یا نقاشی…
    چهارم مصرف مکملها و ویتامینهای خوب مثه ویتامین سی و زینک و منیزیم و ب کمپلکس و ویتامین Eو D
    از مصرف عسل خوب و ارگانیک و زنجبیل و سیاه دانه و میوه و سبزیجات و آب زیاد هم غافل نشین
    پنجم که مهمتر از همشه تحقیق و مطالعه و خودسازی هستش که باعث پیدا کردن دوستای جدید و خوب هستش و این جمعها و دوستان برین مسافرت‌های طبیعت گردی و لذت بردن از زندگی
    در ضمن التماااااااااااااااستون میکنم اول از همه سیگار رو ترک کنید بخدا ضرری که سیگار بهمون میزنه از صد میلیون متادون و ب دو و هرویین و کراک و شیره و تریاک بدتره،این حرفمو جدی بگیرین توروخدا
    سیگار سم مهلکه

شروع گفتگو
1
مشاور آنلاین واتساپ
سلام و عرض ادب
اگر سوالی در مورد پذیرش بیمار در کمپ ترک اعتیاد سیدین دارید ، به صورت آنلاین اینجا در واتساپ می توانید بپرسید.
برای ادامه گفتگو بر روی " شروع گفتگو" کلیک نمایید.